2024 07 08

2024 metų nuotakos puokštė: savitas stilius ir ryškios spalvos

Kiekvieni metai atneša naujovių ir išskirtinių akcentų visose mūsų darbo srityse, ne išimtis ir vestuvių planavimas. Jei tradicijos atranda savo vietą dekoro elementuose, tai šiais metais pastebime didesnius pokyčius vestuvinių puokščių kūrimo procese. Šiuolaikinės nuotakos puokštė yra drąsių spalvų, naujoviško stiliaus ir kuriama, pasirenkant ekologiškus sprendimus. 

Anot „Flowyy“ floristų komandos, pastebima ne viena nauja tendencija. Visų pirma, nuotakos renkasi įvairių rūšių gėlių derinius. Jos yra linkusios puokštėje derinti tropinio klimato ir lietuviško sodo  gėles, todėl sukulentai, protėja puikiai susidraugauja su rožėmis, bijūnais ar lubinais. Šiais metais taip pat pastebima, kad jaunosios renkasi daugiau gėlių, atsisako žalumos elementų. Daug dėmesio skiriama ir puokščių kotų puošybai. Nuotakos ieško ne tik neįprastų gėlių, bet tekstūrų bei raštų, kuriais galima dekoruoti kotus. Neriniai, kaspinai, įmantrūs lankeliai ar net audinys iš mylimo žmogaus drabužių turi išliekamąją galią, suteikia emocinės vertės ir atrodo itin patraukliai. Taip kuriamos unikalios ir asmeninės kompozicijos, išskiriamas individualumas. 

Labai populiarūs tampa žemės ir organiniai elementai. Vis daugiau dėmesio skiriant ekologiškai sąmoningiems sprendimams, nuotakos renkasi tvariai, ekologiškai ir vietoje užaugintas gėles. Pavyzdžiui, sezonines, vietos ūkininkų auginamas ar tiesiog gėles, žydinčias kaimo pievose. Kitas tvarus sprendimas – mažėjantis puokščių dydis. Didelių puokščių tendencija užleidžia vietą mažesnėms, lengviau valdomoms puokštėms. Tai atspindi perėjimą prie jautrumo ir praktiškumo. Nepaisant mažesnio dydžio, šios puokštės vis tiek demonstruoja kūrybiškumą ir meniškumą, įrodydamos, kad mažiau iš tiesų gali būti daugiau.

​​Pastaraisiais metais vestuvių pramonėje pastebimas ryškus spalvų pokytis. Tradicinė pastelinė paletė po truputį nyksta, ją keičia ryškesnės spalvos. Daugelis šių dienų nuotakų yra atviresnės drąsesniems sprendimams ir renkasi akį traukiančius atspalvius, kurie padaro įspūdį. Pavyzdžiui, brangakmenių tonus (smaragdo žalia, safyro mėlyna, rubino raudona), sodrias žemės spalvas (terakota, deginta oranžinė) ir net neoninius akcentus. Šios paletės simbolizuoja pasitikėjimą savimi, energiją ir norą nesilaikyti įprastų nuostatų. Nauja tendencija atspindi platesnį kultūrinį judėjimą link individualizmo ir saviraiškos, kai poros siekia, kad jų ypatinga diena būtų išskirtinai jų pačių ir apie juos. 

Keičiantis žmonių suvokimui, keičiasi ir vestuvių bei nuotakų puokščių tendencijos. Nesvarbu, ar vestuvinės puokštės pasižymi tvariais žiedais, drąsiomis spalvomis ar turtingais tekstūrų deriniais, jų įspūdį lems gebėjimas parodyti unikalų kiekvienos poros stilių.



Kalėdos&Citrusiniai vaisiai

Mandarinai ir jų svaiginantis kvapas namuose - ženklas, kad artėja Kalėdos. Mūsų šeimoje gražia tradicija tampa ne tik citrusinių vaisių valgymas žiemos švenčių laukimo metu, bet ir jų džiovinimas.

Daugiau