2020 12 09

Kalėdos&Citrusiniai vaisiai

Mandarinai ir jų svaiginantis kvapas namuose – ženklas, kad artėja Kalėdos. Mūsų šeimoje gražia tradicija tampa ne tik citrusinių vaisių valgymas žiemos švenčių laukimo metu, bet ir jų džiovinimas.

Citrusus džiovinu ir dėl pasklindančio aromato namuose, ir dėl jų tinkamumo šventiniam dekoravimui. Džiovintais citrusais puošiu vainikus, kalėdines dovanas, šventinį stalą.

Dažniausiai vaisius džiovinu dviem būdais: specialiame džiovintuve arba orkaitėje.

Džiovinimas vaisių džiovintuve

Šis būdas man asmeniškai – patogiausias. Jis nereikalauja nuolatinės priežiūros ir yra gana greitas. Jums tiesiog reikia susipjaustyti citrusus, sudėti ant džiovintuvo padėklo ir laukti rezultato.

Džiovinimas orkaitėje

Džiovinant orkaitėje, būtina nuolatinė priežiūra. Dėl per aukštos temperatūros ar per ilgo džiovinimo laiko citrusiniai vaisiai gali pajuoduoti, prarasti savo auksinę spalvą ir išvaizdą.

Kepimo skardą uždenkite kepimo popieriumi, ant skardos sudėkite vaisių griežinėlius, o orkaitę įkaitinkite iki 100-110 laipsnių ir pašaukite skardą. Orkaitės būna skirtingos, todėl ir jų kaitinimo galia būna skirtinga. Stebėkite procesą ir reguliuokite temperatūrą. Kepkite, kol griežinėliai taps traškūs ir sausi.

PATARIMAS

Abiem atvejais siūlyčiau griežinėlių nepjaustyti labai plonai. Džiūstant apimtis mažės.

Prieš džiovinimą nusausinkite griežinėlius. Taip jie greičiau išdžius.

Apibarstykite citrusinius vaisius cinamonu. Aromatas bus dar skanesnis.

 

Rožės&Jų istorija

Rožė - vienareikšmiškai populiariausia ir kilmingiausia gėlė vakarų pasaulyje. Gimusi prieš milijonus metų, ji iki šiol neapleidžia savo pozicijų ir džiugina žmonių širdis savo grožiu.

Daugiau